U petak 17. listopada 2025.god. obilježili smo Tjedan školskog doručka ( od 13. do 17. listopada), Dan zahvalnosti za plodove zemlje (12. listopada), Svjetski dan hrane (16. listopada ) i Svjetski dan jabuka (20. listopada).
Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a on može bit svježa paprika, mrkva, jabuka, mandarina, šipak ili neko drugo sezonsko voće. Može se jesti odvojeno ili pripremljeno kao zdravi sok.
Učenici od 1.do 4. razreda zajedno s učiteljicama, a uz pomoć svojih roditelja pripremili su zdravi školski doručak.
U Tjednu školskog doručka putem edukativnih i zabavnih aktivnosti učiteljica Mira Glučina ukazala je na na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika.
Nacionalni Tjedan školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo pod nazivom: Tjedan školskog doručka, a sudjelovali su učenici,učiteljice, roditelji, školske kuharice, stručno- razvojna služba i svi koji prepoznaju važnost odgovarajuće prehrane kao preduvjeta za dobra obrazovna postignuća, ali i za razvoj i zdravlje učenika.
Naša proslava zajedno s blagoslovom hrane bila je edukativna i vesela, a održala se u školskoj kuhinji.
Kako je proslava izgledala, pogledajte fotografije!