U petak 17. listopada 2025.god. obilježili smo Tjedan školskog doručka ( od 13. do 17. listopada), Dan zahvalnosti za plodove zemlje (12. listopada),   Svjetski dan hrane   (16. listopada ) i Svjetski dan jabuka (20. listopada).

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a on može bit svježa paprika, mrkva, jabuka, mandarina, šipak ili neko drugo sezonsko voće. Može se jesti odvojeno ili pripremljeno kao zdravi sok.
Učenici od 1.do 4. razreda zajedno s učiteljicama, a uz pomoć svojih roditelja pripremili su zdravi školski doručak. 
U Tjednu školskog doručka putem edukativnih i zabavnih aktivnosti učiteljica Mira Glučina  ukazala je na  na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika. 

Nacionalni Tjedan školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo pod nazivom: Tjedan školskog doručka, a sudjelovali su učenici,učiteljice,  roditelji, školske kuharice, stručno- razvojna služba i svi  koji prepoznaju važnost odgovarajuće prehrane kao preduvjeta za dobra obrazovna postignuća, ali i za razvoj i zdravlje učenika. 

Naša proslava zajedno s blagoslovom hrane  bila je edukativna i vesela, a održala se u školskoj kuhinji.

Kako je  proslava izgledala, pogledajte fotografije! 

Pročitajte još

Biciklijada, 3.e

Biciklijada, 3.e

Deset učenika 3.e je zajedno s učiteljicom sudjelovalo na biciklijadi u subotu, 18. 10. 2025. Uživali su u vožnji gradom, cestama bez automobila s biciklama i romobilom. Najsretniji su bili na kraju, kad su njihovi brojevi izvučeni u lutriji. Čak šest vrijednih...

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 1. d

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, 1. d

U 1.d razredu obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz puno radosti, mirisa i boja jeseni. Naši su stolovi bili puni domaćih kolača, kruha, peciva, voća i povrća, svega onoga što nam zemlja daruje. Zahvalni smo na plodovima prirode i naučili smo...

Skip to content