U petak 17. listopada 2025.god. obilježili smo Tjedan školskog doručka ( od 13. do 17. listopada), Dan zahvalnosti za plodove zemlje (12. listopada),   Svjetski dan hrane   (16. listopada ) i Svjetski dan jabuka (20. listopada).

Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a on može bit svježa paprika, mrkva, jabuka, mandarina, šipak ili neko drugo sezonsko voće. Može se jesti odvojeno ili pripremljeno kao zdravi sok.
Učenici od 1.do 4. razreda zajedno s učiteljicama, a uz pomoć svojih roditelja pripremili su zdravi školski doručak. 
U Tjednu školskog doručka putem edukativnih i zabavnih aktivnosti učiteljica Mira Glučina  ukazala je na  na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika. 

Nacionalni Tjedan školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo pod nazivom: Tjedan školskog doručka, a sudjelovali su učenici,učiteljice,  roditelji, školske kuharice, stručno- razvojna služba i svi  koji prepoznaju važnost odgovarajuće prehrane kao preduvjeta za dobra obrazovna postignuća, ali i za razvoj i zdravlje učenika. 

Naša proslava zajedno s blagoslovom hrane  bila je edukativna i vesela, a održala se u školskoj kuhinji.

Kako je  proslava izgledala, pogledajte fotografije! 

Pročitajte još

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige

U Mjesecu hrvatske knjige   ugostili smo književnicu, pripovjedačicu i školsku knjižničarku  gospođu Maju Punoš Rebić. Učenici prvih razreda pratili su događaje i poruke njezine slikovnice  Priča o dva zmaja . Potaknuti  zanimljivim pripovijedanjem, učenici su...

Branje maslina

Branje maslina

Sekcija Mali vrtlari školske zadruge Rogač obrali su i ove godine masline u školskom dvorištu. Nakom pretvorbe maslina u ulje izraditi će etikete i puniti boce. Tako će zaokružiti ciklus od stabla do stola. Učenici se senzibiliziraju za očuvanje kulturne baštine i...

Skip to content