preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stjepana Ivičevića Makarska

Login
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

ZA UČENIKE I RODITELJE

ZA UČITELJE

Tražilica
Pomoć i savjetovanje...

Posjetite...

 

Vijesti MZOS-a
RSS
Časopisi, novine, radio...

Školsko zvono

 

   

 

 

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OD STABLA DO STOLA
Autor: Suzana Burić, Ivana Ćulav, Marica Garmaz, 12. 10. 2022.

Učenici vrtlarske sekcije školske zadruge Rogač, odlučili su ove godine posvetiti malo više pažnje na pomalo zaboravljenu biljku po kojoj je naša zadruga dobila ime. Uz slogan „Koristi zdrave slastice, budi aktivan i  njeguj pozitivne misli“ odlučili su s voditeljicom vrtlarske sekcije Suzanom Burić i školskom psihologinjom Maricom Garmaz, krenuti u avanturu kreiranja zdravlja za sebe.

Na početku školske godine obrali su mahune rogača sa stabla u školskom vrtu. Dio mahuna su odvojili i od sjemenki će pokušati uzgojiti mlade rogače, a ostatak su dali tvornici čokolade Nadalina iz Solina da ga samelju u rogačevo brašno.

Dogovorili su i posjet tvornici, gdje im je gospodin Marinko Biškić objasnio postupak izrade čokolada i na kraju im je  izradio čokolade s rogačem. Nakon toga su posjetili Solin i Salonu u pratnji sunca i vedrog neba uživali u ljepotama i bogatstvu kulturnih i prirodnih dobara.

Na satu informatike izrađivali su prezentacije o rogaču i ostalim biljkama mediteranskog podneblja, a od rogačevog brašna su izradili zdrave slastice bez šećera i brašna.

Nekoliko zanimljivosti o tvornici Nadalina i g. Biškiću

  • ploče izrađene od  čokolade  sviraju na gramofonu
  • 2015. godine za 25. godišnjicu rada tvornice postavili su Guinnessov rekord u izradi najveće čokolade 102 m2 (800 kg tamne čokolade),  koja je bila postavljena na Peristilu
  • vozi oldtajmer Fiat koji ima 70 g.
  • svoju kreativnost pokazuje kroz  izradu čokolada  i namaza raznih  okusa(maslinovo ulje, pršut, mast…)

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju