preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stjepana Ivičevića Makarska

Login
ZA UČENIKE I RODITELJE

ZA UČITELJE

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Pomoć i savjetovanje...

Posjetite...

 

Vijesti MZOS-a
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Časopisi, novine, radio...

Anketa
Želite li da naša Škola napravi svoju stranicu na Facebook-u?

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Savjeti
Brošura za roditelje...
Ivana Ćulav / datum: 8. 2. 2018. 10:44

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

donosi brošuru za roditelje

(klikni na sliku i pročitaj...)


[OPŠIRNIJE]SIGURNIJE SURFANJE INTERNETOM
Ivana Ćulav / datum: 9. 2. 2017. 16:01

Pogledajte edukativne materijale koje su

stručno razvojna služba i aktiv informatike

priredili za učenike i roditelje

povodom Dana sigurnijeg interneta


[OPŠIRNIJE]Pravilna prehrana školskog djeteta
Ivana Ćulav / datum: 22. 9. 2015. 09:51

Djeca koja ne doručkuju često su pospana, slabije postižu koncentraciju i otežano prate nastavu.

Dobro uravnotežena i zdrava prehrana temelji se na uzimanju raznovrsne hrane, koja osigurava sve potrebne hranjive sastojke i optimalan dnevni unos energije, koji omogućava normalan rast i razvoj djece. Rezultati sistematskih pregleda učenika osnovnih i srednjih škola pokazuju da povišenu tjelesnu težinu ima oko 10% učenika i 7,8% učenica.


[OPŠIRNIJE]Djeca i svađanje: što djeca uče kroz sukobe
Ivana Ćulav / datum: 25. 9. 2014. 15:17

U mnogim obiteljima vlada mišljenje da je sklad pod svaku cijenu bolji od sukoba, no sukobljavanje je sastavni dio svakodnevnog života s kojom se djeca trebaju naučiti nositi. U sukobu i nadmetanju djeca odmjeravaju vlastite snage i pri tomu uče procjenjivati sebe i druge, pokušavaju izboriti i osigurati svoj položaj unutar obitelji, ali i u krugu vršnjaka.


[OPŠIRNIJE]Kako motivirati dijete na učenje?
Ivana Ćulav / datum: 26. 8. 2014. 19:27

Ako ste ikada sreli dijete u dobi od 3-4 godine primijetili ste da su prave male spužve, uvijek željni novih znanja i iskustava. Poznata vam je roditeljska žalopojka: "Nikako da prestane pitati zašto, kako, svaki odgovor nosi još 5 pitanja sa sobom." A tek ona neugodna pitanja, na koja nemamo odgovor ili zalaze u domenu intime, pa se roditelji preznojavaju, odgovaraju, izbjegavaju ili poklope dijete u nadi da će tome doći kraj. Na žalost, čini se da kraj dođe kad krenu u školu.


[OPŠIRNIJE]Kako naučiti dijete da samo uči
Ivana Ćulav / datum: 25. 9. 2013. 19:07

Školske obaveze prava su muka i djeci i roditeljima dok ne pronađu način koji funkcionira za cijelu obitelj. Uz nekoliko savjeta lakše ćete naučiti dijete da samo svladava školske zadatke te se osjeća uspješno i zadovoljno!


[OPŠIRNIJE]Besplatna aplikacija za učitelje i roditelje - "Moj razred"
Ivana Ćulav / datum: 19. 9. 2013. 10:46

Aplikacija služi kao kanal komunikacije na Internetu i ima za cilj virtualnim komuniciranjem povezati učitelje i nastavnike s roditeljima, te postepeno uvesti moderne tehnologije u što više razrednih zajednica. Korištenjem ovakve vrste komunikacije može se povećati uloga nastavnika kao važne osobe (za roditelje i djecu), te na taj način ostvariti bolji uspjeh učenika.


[OPŠIRNIJE]Dvanaest stvari koje djetetu trebate reći o školi
Ivana Ćulav / datum: 1. 9. 2013. 10:37

Nemojte uvjeravati dijete da će mu u školi biti odlično i da će odmah naći nove i dobre prijatelje, jer ako ne bude tako, djeca se odmah na početku mogu osjećati neuspješno.  Prije polaska u školu važno je upoznati djecu s njihovim novim početkom, što škola je i što se tamo događa. Pored uobičajenih razgovora oko knjiga, bilježnica, pernice, torbe, odjeće i sličnih stvari, važno je djeci reći i sljedeće:


[OPŠIRNIJE]Roditelji trebaju odrediti koje vrste medijskih sadržaja će konzumirati njihova djeca
Ivana Ćulav / datum: 27. 8. 2013. 16:47

Kada spominjemo djetetov fizički razvoj obično se kao najvažniji preduvjet razvoja spominje zdrava prehrana, obogaćena svim potrebnim sastojcima. No, za uravnotežen psihički razvoj osim "zdravog" obiteljskog okruženja potrebna je i "zdrava" izloženost medijima. Djeci je danas putem medija dostupno sve, no većina sadržaja je za djecu u potpunosti neprimjerena pa stoga može imati izrazito loš utjecaj na djetetov psihički razvoj.


[OPŠIRNIJE]Promjene na koži
Ivana Ćulav / datum: 22. 4. 2013. 08:36

Iako je zima još do nedavno pokazivala svoje oštre zube, trebamo se pripremiti za dolazak lijepog i sunčanog vremena. Naš organizam se na razne načine prilagođava dolasku proljeća. Sunčeve zrake donose vedrinu, bolje raspoloženje, entuzijazam, najmlađima pomažu  u jačanju kostiju, sprečavanju osteoporoze. Ali te zrake nam mogu nanijeti i izvjesnu štetu. 


[OPŠIRNIJE]Popustljivi roditelji: Manjak pravila vodi izostanku granica
Ivana Ćulav / datum: 13. 4. 2013. 21:11

Popuštanje zbog vlastitog osjećaja krivnje i užurbanog života vodi dječjem pomicanju granica, izostanak rasprave također, a prijateljstvo nije lako ostvarivo


[OPŠIRNIJE]Razvijajte kod mališana naviku da za sobom čiste i pospremaju od najranije dobi
Ivana Ćulav / datum: 11. 4. 2013. 09:51

Mališani znaju napraviti nered, to vrlo dobro znaju svi roditelji, no kad je u pitanju pospremanje istog, klinci odjednom nestanu iz vida i slijedi bitka u kojoj je čišćenje za djecu najgori mogući ishod. Djeca ne vole kad im se naređuje i naređenja ih često zbunjuju, a i svakako nisu zabavan dio odrastanja. Kako jednostavno naučiti maleno dijete da pospremi za sobom ili ubaci prljavi veš u košaru? Postoje metode koje će vaše dijete natjerati da na kompletno drugačiji način sagleda pospremanje i da mu ta dobra navika ostane trajna vrlina.

Prije svega, postoji jedna "kvaka" kojoj se vi kao roditelj morate prilagoditi i usavršiti je... a to je da i vi pospremate s veseljem!

 


[OPŠIRNIJE]Znakovi razmažene djece
Ivana Ćulav / datum: 24. 3. 2013. 14:23

Svi mi volimo našu djecu, no trebamo imati na umu da ih ne smijemo previše razmaziti. Ako ne razmazimo djecu ne znači da ih manje volimo, nego ćete i sebi i njima riješiti probleme. Roditeljima je vrlo lako uočiti razmaženu djecu na igralištu, no često prilikom toga ne vide koliko je njihovo dijete zapravo razmaženo. Za vas smo dana priredili listu znakova razmažene djecekako bi vam otvorili oči.


[OPŠIRNIJE]Radne navike
Ivana Ćulav / datum: 2. 2. 2013. 20:39

Pogreške koje možete ispraviti

U nižim razredima osnovne škole stječemo stav prema učenju, učiteljima, gradivu, obvezama roditelja i način na koji se mi (kao djeca) možemo nositi s istima...


[OPŠIRNIJE]INFORMACIJE O UPISIMA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE
Ivana Ćulav / datum: 23. 1. 2013. 17:49

OBAVIJEST
RODITELJIMA ILI STARATELJIMA
S PREBIVALIŠTEM / BORAVIŠTEM U MAKARSKOJ


[OPŠIRNIJE]Motivirajte svoje dijete za učenje
Ivana Ćulav / datum: 11. 1. 2013. 18:48

Učenje je cjeloživotni proces. Započinje s prvim udahom izvan majčine utrobe i traje do kraja života. Najintenzivnije razdoblje života zaokupljeno učenjem je od djetinjstva do mladosti kada dijete, a kasnije mladi čovjek pohađa školu i kasnije možda fakultet, odnosno obrazuje se za svoje buduće zanimanje.

. . . 


[OPŠIRNIJE]Pubertet i prva menstruacija
Ivana Ćulav / datum: 26. 9. 2012. 08:22

Sve djevojčice i dječaci prolaze kroz razdoblje života koje se naziva pubertet (od lat. pubertas, pubes - zrelost). U tome razdoblju dječje tijelo sazrijeva u tijelo odrasle osobe sposobne za životnu reprodukciju. U ovome članku izložit ćemo kakve se promjene u tome razdoblju dešavaju kod djevojčica, prije svega tjelesne, a u nekoj drugoj zgodi što se za puberteta zbiva u tijelu dječaka.


[OPŠIRNIJE]Kako djetetu olakšati povratak u školu
Ivana Ćulav / datum: 23. 8. 2012. 09:39

Ostaviti ljetne radosti i bezbrižnost iza sebe te se ponovno posvetiti školskim obavezama teško pada svakom djetetu. Još malo i klinci će sjediti u klupama, a evo kako im možete olakšati početak školske godine...


[OPŠIRNIJE]Pravilna prehrana školskog djeteta
Ivana Ćulav / datum: 23. 8. 2012. 09:30

Djeca koja ne doručkuju često su pospana, slabije postižu koncentraciju i otežano prate nastavu.

Dobro uravnotežena i zdrava prehrana temelji se na uzimanju raznovrsne hrane, koja osigurava sve potrebne hranjive sastojke i optimalan dnevni unos energije, koji omogućava normalan rast i razvoj djece. Rezultati sistematskih pregleda učenika osnovnih i srednjih škola pokazuju da povišenu tjelesnu težinu ima oko 10% učenika i 7,8% učenica.


[OPŠIRNIJE]Stres na kraju školske godine
Ivana Ćulav / datum: 3. 6. 2012. 17:21

Krajnje je vrijeme za sređivanje zaključnih ocjena, a vaše je dijete sve nemirnije? Sad mu podrška roditelja treba još više nego prije


[OPŠIRNIJE]Problemi pametne i nadarene djece
Ivana Ćulav / datum: 24. 4. 2012. 09:14

Iako je vaše dijete veoma bistro i nadareno, ne znači da će vas zaobići brojni odgojni problemi...


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]Što reći djeci o uskrsnom zečiću?
Ivana Ćulav / datum: 6. 4. 2012. 10:01

Uskrs je najveća nedjelja u godini za kršćane. To je blagdan koji slavi uskrsnuće i pobjedu Isusa Krista nad grijehom i smrti. Iako obavijen prizorima patnje, nepravde i boli, Uskrs je za kršćane blagdan slavlja novog života. Vrijeme Uskrsa poklapa se i s drevnim poganskim proslavama koje slave buđenje proljeća i dolazak novog plodnog ciklusa u prirodi. Sve navedeno rijetko možemo na taj način objasniti djeci koja su više zabavljena zečićima i šarenim jajima.


[OPŠIRNIJE]Mucanje
Ivana Ćulav / datum: 1. 3. 2012. 10:35

Prema stručnoj definiciji, mucanje je oblik disfluencije, odnosno poremećaj fluentnosti govora koji otežava ili onemogućava njegov normalan tijek. U dobi između dvije i pet godina, veliki broj djece prolazi fazu tijekom koje mucaju, ponavljaju određene glasove, riječi ili čitave fraze, produžuju ih ili zaustavljaju, ili pak uopće ne stvaraju bilo kakav zvuk za određeno slovo ili glas. U većini slučajeva, razvojno uvjetovano mucanje jednostavno prođe do dobi od pet godina; u ostalim slučajevima, ono je pak dugotrajnije.

Ne postoji lijek za mucanje, međutim razvijene su mnoge djelotvorne metode i tretmani koji djetetu mogu pomoći u prevladavanju poteškoća s mucanjem.


[OPŠIRNIJE]Priručnik za roditelje o sigurnijem Internetu za djecu i mlade
Ivana Ćulav / datum: 20. 2. 2012. 17:25

Nove tehnologije sastavni su dio svakodnevnog života vašeg djeteta i njegove generacije. Bez obzira sjedi li vaše dijete kod kuće za računalom ili se nalazi u školi, na igralištu, u šetnji s prijateljima, ono je stalno dostupno jer je svojim mobilnim uređajem povezano s cijelim svijetom 24 sata na dan. Trebamo li mu zato zabraniti korištenje interneta i računala ili mu dati na korištenje najjednostavniji mobitel? Možda to izgleda poput rješenja za sve vaše strahove, ali to nikako nije rješenje!


[OPŠIRNIJE]Razlika između dječje želje i potrebe i odgovornost roditelja
Ivana Ćulav / datum: 1. 2. 2012. 22:53

Svaki roditelj želi svom djetetu sve najbolje, spreman je na najveće žrtve u korist svog djeteta. U današnjem društvu (lažnog) blagostanja većina roditelja postaje potrošač, a nažalost, to isto vrijedi i za njihovu djecu. Norme i vrijednosti koje su pripadale društvu oskudice najvećim dijelom su nestale. Djeca malo pomalo postaju sredstvo preko kojih se prezentiraju roditelji, njihov status, ekonomska moć, ugled, moral, no tako se prikrivaju i razni nedostaci, odnosno mane.


[OPŠIRNIJE]Domaća zadaća bez suza
Ivana Ćulav / datum: 27. 1. 2012. 18:02

 

Kako riješiti 7 najčešćih problema s domaćom zadaćom


[OPŠIRNIJE]ZAŠTITITE SVOJE DIJETE!
Ivana Ćulav / datum: 27. 1. 2012. 17:45

Važna odgojna lekcija koju ne smijete preskočiti

 

Prije ili kasnije, u manjoj ili većoj mjeri, sva se djeca susretnu s nekim oblikom bullyinga. Naravno, svi svoju djecu žele zaštititi od zlostavljanja, zato pročitajte nekoliko načina na koji to možete učiniti.


[OPŠIRNIJE]Kako pomoći djetetu...
Ivana Ćulav / datum: 24. 1. 2012. 21:23

Pogledajte zanimljivu prezentaciju pod nazivom...

Polazak u školu


[OPŠIRNIJE]Kako zapostavljanjem sebe ni djetetu ne činite dobro
Ivana Ćulav / datum: 10. 12. 2011. 21:46

U današnje vrijeme okolina je sklona osuđivati roditelje kao sebične ako se 'drznu' učini nešto samo za sebe. Ali, ukoliko ne činite ništa po pitanju vlastite sreće, ni dijete neće biti sretno.


[OPŠIRNIJE]5 izluđujućih dječjih navika za koje ste sami krivi
Ivana Ćulav / datum: 10. 12. 2011. 21:40

Postoje stvari koje ste djeci dopustili jer se ste isprva mislili kako će i njima i vama tako biti lakše.

Niste ni slutili u kakvu zamku upadate i koliko će vam to u stvari otežati život.


[OPŠIRNIJE]Prevencija ovisnosti o nikotinu kod djece
Ivana Ćulav / datum: 30. 11. 2011. 16:56

Zdravstveni rizici pušenja dobro su poznati, pa ipak sve više djece i mladih počinje pušiti. Smatra se da je otprilike 90% odraslih pušača svoju nezdravu naviku (ili ovisnost) započelo još dok su bili maloljetni (ili čak djeca). Važno je pobrinuti se da dijete razumije koji su zdravstveni i psihološki rizici te negativne strane ovisnosti o nikotinu. Odgoj djeteta u atmosferi povjerenja, prihvaćanja, razumijevanja i sigurnosti, zatim pružanje informacija o rizicima pušenja, kao i uspostavljanje jasnih i argumentiranih pravila vezanih uz pušenje - sve to pomaže u zaštiti djeteta te prevenciji razvoja ove navike.


[OPŠIRNIJE]Ovisnost djece i mladih
Ivana Ćulav / datum: 30. 11. 2011. 16:28

Djeca i mladež predstavljaju rizičnu skupinu za razvoj ovisnosti.

Dobna granica kada započnu s konzumiranjem alkoholnih pića i cigareta je vrlo niska.

Stoga mladi postaju ugrožena skupina već između 10. - 12. godine života.


[OPŠIRNIJE]Kako prepoznati disleksiju i disgrafiju kod djece?
Ivana Ćulav / datum: 4. 10. 2011. 20:47

Disleksija i disgrafija nisu bolesti, već poteškoće u učenju vezane za čitanje i pisanje
 


[OPŠIRNIJE]Školska djeca trebaju 10 sati sna!
Ivana Ćulav / datum: 1. 10. 2011. 18:54

Djeca koja premalo spavaju teže pamte, imaju problema s donošenjem odluka i imunitetom, tvrdi studija


[OPŠIRNIJE]Izgradite samopouzdanje svojeg djeteta
Ivana Ćulav / datum: 1. 10. 2011. 18:50

Djeca mogu osjećati pritisak okoline koju čine druga djeca i odrasle osobe, te se više ne osjećaju sigurno u vlastitoj koži...

 

[OPŠIRNIJE]Kako prepoznati da vaše dijete ima ADHD?
Ivana Ćulav / datum: 1. 10. 2011. 18:38

Ponekad je u pozadini neprihvatljivog dječjeg ponašanja sakriven ozbiljan poremećaj

 

 


[OPŠIRNIJE]Olakšajte djeci stres...
Ivana Ćulav / datum: 2. 6. 2011. 14:18

 

Olakšajte djeci stres kraja školske godine

 

Kraj školske godine donosi  glavobolje djeci i roditeljima. Roditelji inzistiraju na pojačanom učenju, a djeca osjećaju pritisak zbog učestalih ispitivanja i pisanja testova u školi i očekivanja roditelja vezana uz školski uspjeh.

 


[OPŠIRNIJE]Kad je dijete spremno ostati samo u kući?
Ivana Ćulav / datum: 18. 3. 2011. 10:02

Kada ostaviti dijete samo u kući, kada je to uputno učiniti, pitanje je koje si postavlja svaki roditelj u nekom trenutku odrastanja svog djeteta. I potom ostati prepušten sebi i vlastitoj procjeni jer dobnu granicu zakon - ne propisuje, pa mu osim roditeljskog instinkta preostaje tek čuti preporuku pravobraniteljice za djecu, psihologa ili neke od udruga koja se bavi pitanjima djece i roditeljstva. Jedna od njih je i Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba.

 


[OPŠIRNIJE]DJECA i INTERNET: Zaštita prije svega!
Ivana Ćulav / datum: 18. 3. 2011. 09:59

Dvije su osnovne skupine "kriminalaca" na internetu. Oni kojima su zanimljiva primarno djeca, bilo radi direktnog iskorištavanja (pedofilija, otmice…) bilo radi prikupljanje podataka o roditeljima, i oni koji ne "diskriminiraju", već su im potencijalne žrtve apsolutno svi koji surfaju internetom.
Metoda i načina obrane od ovih napada ima zaista mnogo, no najučinkovitija je jednostavno izbjegavanje problematičnih stranica.


[OPŠIRNIJE]DISLEKSIJA: 12 savjeta za roditelje
Ivana Ćulav / datum: 18. 3. 2011. 09:55

Već se u predškolsko doba može predvidjeti bi li dijete moglo imati poteškoće u čitanju i pisanju, tj. pokazuje li sklonost dislektičnim i disgrafičnim poteškoćama i to kroz ispitivanje glasovne i slogovne analize i sinteze.

 


[OPŠIRNIJE]Markira li vaše dijete?
Ivana Ćulav / datum: 2. 2. 2011. 08:45

 

Markiranje odnosno neopravdano izostajanje znači redovito izostajanje s nastave bez dobrog razloga. Prema zakonu, sva djeca koja su upisana u školu moraju redovito pohađati nastavu. Djeca koja se obrazuju kod kuće ne trebaju ići u školu.


Markiranje je veliki problem koji je trenutačno u porastu. Prema podacima Ministarstva obrazovanja, u prosjeku svaki učenik izostane gotovo dva tjedna iz škole. Najveći porast bilježi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


[OPŠIRNIJE]Svinjska gripa - pandemija
Ivana Ćulav / datum: 2. 2. 2011. 08:41

 

Gripa, odnosno influenca, odavno je poznata bolest, a prvi službeni zapisi o njoj potiču još od Hipokrata, 5.st. prije Krista. Gripa se nikada ne pojavljuje sporadično, već uvijek kao epidemija ili pandemija.

 

[OPŠIRNIJE]Tinejdžeri i alkohol - prvi susret
Ivana Ćulav / datum: 4. 11. 2010. 15:37

Svako dijete prije ili kasnije u svojim će tinejdžerskim danima doći u doticaj s alkoholom. To će se dogoditi i prije no što počne "službeno" izlaziti, pa roditelji s pravom prestravljeno čekaju taj dan, a neki ga pokušavaju preduhitriti razgovorima i dobrim primjerom. Radi li se unaprijed izgubljenoj bitci i što roditelji mogu učiniti?


[OPŠIRNIJE]Letak s porukama nenasilja
Marica Gržić / datum: 21. 4. 2010. 15:29

[OPŠIRNIJE]Treba li djecu potkupljivati novcem kako bi bili dobri u školi?
Ivana Ćulav / datum: 20. 4. 2010. 11:16
Treba li djecu potkupljivati novcem kako bi bili dobri u školi?

Ako prođeš razred s peticom, kupit ću ti kompjuter. Ako ispraviš jedinice, dobit ćeš PlayStation. Ovo su samo neki od primjera potkupljivanja djece kako bi dali sve od sebe u školi. Ili pak se radi o poticaju? Ne potkupljuju roditelji i članovi obitelji djecu samo kad je škola u pitanju, već koriste materijalna sredstva kako bi nagnali djecu da se ponašaju lijepo i ispravno. Ima jedna zanimljiva priča.


[OPŠIRNIJE]Chatroulette.com - najnepoželjnija web lokacija za djecu
Ivana Ćulav / datum: 20. 4. 2010. 11:10

Prvo se pojavilo virtualno mjesto za druženje s prijateljima zvano MySpace. Nakon njega došli su Facebook i Twitter, a sada je vrlo popularna još jedna društvena mreža o kojoj bi roditelji trebali ponešto znati - Chatroulette. Obzirom da djeca i mladi velik dio svog slobodnog vremena na Internetu provode na chat servisima, ovaj novi servis predstavlja svojevrsnu prijetnju za njihovu sigurnost. O čemu se radi?


[OPŠIRNIJE]Interes za izvannastavne aktivnosti i hobije - " Kako im pomoći da zadrže motivaciju?"
Ivana Ćulav / datum: 11. 3. 2010. 21:38

 Kada počinju trenirati neki sport ili učiti svirati neki instrument, klinci su obično vrlo uzbuđeni kroz određeni inicijalni vremenski period. Taj početni entuzijazam ponekad splasne vrlo brzo, nakon svega nekoliko tjedana. Tada nastupaju roditelji, koji mogu pomoći djeci da ustraju u hobiju i održe motivaciju na potrebnoj razini.


[OPŠIRNIJE]Učenje samokontrole smanjuje problem sukoba u razredu
Ivana Ćulav / datum: 11. 3. 2010. 21:30

 Djeca koja su naučila vještinu samokontrole, kao što je promatranje i susprezanje ljutnje i drugih emocija, imaju dokazano manje problema sa disciplinom u školi. Istraživači sa Sveučilišta u Rochester Medical Centeru, dokazali su kako mentorstvo ovog tipa, ima značajne pozitivne posljedice na ponašanje u učionici.


[OPŠIRNIJE]Tinejdžeri zbog Facebooka zapostavljaju školu i obitelj
Marica Gržić / datum: 13. 1. 2010. 16:52

Sve više tinejdžera diljem svjetske kugle provodi sate na popularnoj društvenoj stranici Facebook i zbog toga zanemaruje školu, ali i obitelj te prijatelje iz svakodnevnog života

 

 


[OPŠIRNIJE]STOP NASILJU MEĐU VRŠNJACIMA
Marica Gržić / datum: 20. 11. 2008.

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju